Geschiedenis
 
Home
Agenda
Geschiedenis
Bezetting
Foto galerij
Video
Contact

 

In 1981 werd er door 8 enthousiaste muzikanten een jazz/ dixielandband opgericht. Zij repeteerden in de kantine van een oud-ijzerhandel in Zutphen. Hier ontstond dan ook de toepasselijke naam: Old Iezer (dialect voor Oud IJzer) Jazz Band. Eén van hun vaste locaties waar werd opgetreden was het toenmalige jazzcafé "de Pelmolen" in Zutphen.

1981

In 1985 werd de samenstelling gewijzigd en ging de band door als een zevenmansformatie in oude stijl bezetting.

1986

De veranderingen bleven ook bij de Old Iezer Jazz Band doorgaan en bleef er in 1996 een 6 mans band over en dit is nu nog steeds zo.

1996

De stijl van de Old Iezer Jazz Band is het best te omschrijven als 'New Orleans' jazz. De band is in staat om haar repertoire, dat stamt uit diverse perioden van de jazzmuziek, op haar eigen manier te vertolken.

Op volle sterkte is de Old Iezer Jazz Band in staat om het publiek mee te slepen in hun enthousiasme, daarbij komt de onderlinge collegialiteit van het orkest naar voren.

Slechts kleine delen van het repertoire zijn gearrangeerd. De bandleden laten zich niet in gebaande jazzimprovisaties dwingen. De muziek, die de Old Iezer Jazz Band ten gehore brengt, is levendig en is elke keer weer doorspekt met originele invallen.

2003

Wapenfeiten, in het 35-jarig bestaan, zijn de deelnames aan talloze Jazzfestivals in binnen- en buitenland, waar onder Kleve (Duitsland), Wageningen, Doetinchem, Zevenaar, Tiel en Apeldoorn. Ook commerciële activiteiten worden niet geschuwd (denk aan productpromotie of beurzen en tentoonstellingen).

Diverse malen zijn zij in Duitsland te gast geweest. Ook optredens tijdens een 'Riverboat Jazz Shuffle' op de Rijn komen in het dagboek van de Old Iezer Jazz Band voor.

          2008

             2018

Na het overlijden van onze rietblazer Jos is Johan Smit de band komen versterken.

                                                                

De Old Iezer Jazz Band beschikt over een eigen geluidsinstallatie.